woensdag 26 februari 2014

U

Pagina 7 van Volkskrant Magazine van 2 en 3 november lijkt het begin van een katern/hoofdstuk/onderdeel met de allesomvattende titel MOOI. Dit katern/hoofdstuk/onderdeel, dat overigens maar zes pagina's lang is, waarvan ook nog twee pagina's advertenties zijn, gaat over wonen&design&koken&eten&mode&trends. Ik denk dat met & hier het teken wordt bedoeld dat in de wiskunde wel bekend is, maar in de typografie nog niet is doorgedrongen: het en/of-teken, ongeveer zo: U.

Pagina 7 wordt besteed aan wonen&design (dus niet aan koken&eten&mode), en nauwelijks aan trends, want het besproken wonen&design ding is de Deltavaas van Mart van Schijndel uit 1981. Marts dochter, de ontwerpster Meike van Schijndel, heeft de vaas opnieuw uitgebracht.

Wat een lef, die Meike van Schijndel. Het ontwerp waarmee zij bekend werd is een soort vadermoord: urinoir Kisses. Overigens bestaat er al flinke tijd een urinoir van het merk Laufen, dat van bovenaf bezien eruit ziet als een decolleté. Onbedoeld vermoedelijk, of niet? Mannen vinden het blijkbaar leuk om over een vrouw heen te plassen. Hier thuis wordt de wc wel eens een vaas genoemd. Zo zijn we mooi weer rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten